15.01.2014. u 11:14

Ovlašteni arhitekt Zvonimir Vidović iz ureda Zen Design svake srijede donosi vam jedan od svojih projekata. Želite li da Zvonimir adaptira i vaš stan, javite nam se mailom na domivrt@vecernji.net!

Stambeni prostor u kojem živimo mijenja se sukladno našim potrebama. Uvjeti stanovanja zapravo se neprekidno mijenjaju u vremenu, stvaraju se nove okolnosti i nakon određenog perioda dolazi do potrebe za novom bojom zidova zbog osvježenja, novim namještajem, prenamjenom prostora ili jednostavno novim rasporedom unutar postojećih okvira. U dužem vremenskom periodu mijenja se i broj stanara. Djeca odrastaju i odlaze se u svoje nove stambene prostore.

Projektom je predviđena adaptacija trosobnog stana površine 72 m2. Adaptacijom se mijenja raspored prostorija kako bi se postigla optimalna tlocrtna dispozicija. Stan se nalazi na trećem, ujedno i najgornjem katu u sklopu stambene zgrade iz 1992. godine u zagrebačkom naselju Vrbani. Na tlocrtu postojećeg stanja vidi se da je položaj ulaza povoljan obzirom na primarnu podjelu na dnevni i noćni život, no raspored prostorija nije povoljan obzirom da su spavaće sobe na suprotnim stranama stana. Dječja soba je odvojena od kupaonice što nije prihvatljivo i svakako treba promijeniti ukoliko je moguće.

Projektom su predviđena dva manja zahvata na nosivom zidu – probijanje vrata između postojeće kuhinje i dnevnog boravka te između kuhinje i roditeljske sobe.

Postojeća kuhinja i blagovaonica se preuređuju u dječju sobu čime ta prostorija sa spavaćom sobom roditelja i kupaonicom čini neovisan spavaći trakt, odvojen od ostatka stana.

Roditeljska spavaonica ima zasebnu garderobu, a dječja soba ugradbeni ormar po cijeloj dužini. Adaptacijom je u kupaonici predviđena ugradnja tuš kabine i ugradbenog ormara prema garderobi roditeljske spavaonice.

Ulazni prostor je povećan i dodani su mu ugradbeni ormari za kapute. Wc za goste je u odnosu na postojeći zarotiran za 90 stupnjeva. Pristup dnevnom boravku je kroz vrata u nosivom zidu.

Unutar dnevnog boravka je predviđen radni prostor s bibliotekom, trosjed s foteljom i komoda s TV-om. Dnevni boravak je jedinstven prostor s blagovaonicom i kuhinjom. Kuhinja je odvojena od blagovaonice šankom koji ujedno služi kao radna ploha prilikom pripreme hrane.

Za više informacija i eventualna pitanja javite nam se na www.zendesign.hr.

Komentara 9

DU
Deleted user
14:25 15.01.2014.

koji se to "arhitekta" usudio dirati nosivi zid??? zbog takvih nam i padaju balkoni po novogradnjama.

T1
t111
14:32 15.01.2014.

kuhinju je stavio u najudaljeniji dio stana. kako on misli instalacije prebaciti skroz do drugogo dijela stana, da ne spominjem odvodnju? da ne spominjem, kad dodjes doma s punim vrecicama, moras ici kroz boravak i blagavaonu da bi dosao do kuhinje. ako je netko platio za ovakvo rjesenje, zao mi ga je.

Avatar Django
Django
16:25 15.01.2014.

Koja je svrha adaptacije stana sa dvije sobe i dnevnim boravkom u stan sa dvije sobe i dnevnim boravkom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije