12.11.2014. u 10:34

Želite li da Ivan adaptira i vaš stan ili imate li bilo kakvo pitanje za njega, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net!

Trosoban stan ima površinu 70,00 m2 i sastoji se od prostorije dnevnog boravka s blagovanjem i kuhinje, dvije spavaće sobe, kupaonice, hodnika, vjetrobrana i ostave. Stan se nalazi u prizemlju obiteljske kiuće. Želja korisnika je organizirati dnevni boravak, blagovanje i kuhinju, površine 20,00 m2, na bolji način nego što je to bilo do sada.

Stan ima još dva nedostatka osim ovoga koji su primjetili korisnici. Spavaće sobe imaju direktan ulaz iz prostorije dnevnog boravka, kuhinje i blagovanja što nije dobro rješenje jer ne postoji dovoljna privatnost spavaćeg dijela. Kupaonica se nalazi na nepovoljnom mjestu, blizu ulaza u stan i daleko od spavaćih soba.

Foto: Ivan Frleta

Prostorija veličine 20,00 m2 nije dovoljna da bi se na kvalitetan način organizirao dnevni boravak, kuhinja i blagovanje. Nosivi zid dijeli tlocrt na dva jednaka dijela što ostavlja kao jedinu mogućnost proširenje na prostor koji trenutno zauzima kupaonica. Budući da smatram kako ulazi u spavaću sobu iz prostora blagovanja ili kuhinje predstavljaju velik nedostatak u organizaciji stana odlučio sam promijeniti izgled spavaćeg trakta unatoč tome što to nije bila želja korisnika.

Preseljenjem kupaonice u spavaći trakt, između dvije sobe i projektiranjem malog predsoblja, riješio sam problem ulaza u sobe, nepovoljnu lokaciju kupaonice te sam dobio više prostrora za organizaciju dnevnog boravka, kuhinje i blagovanja. Spavaće sobe su otpimalne površine u novoj organizaciji stana, 'školskih' dimenzija 3,00 x 4,00 m, unatoč tome što su nešto manje u odnosu na postojeće.

Foto: Ivan Frleta

Dio prostora postojeće kupaonice iskoristio sam za projektiranje kuhinje, a dio za prostoriju wc-a i praonice. Trosoban stan bi trebao imati posebnu prostoriju wc-a. Ulazni prostor je doživio manje izmjene u odnosu na postojeće stanje.

Želite li da Ivan adaptira i vaš stan ili imate li bilo kakvo pitanje za njega, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net!

Trebate nam poslati postojeći tlocrt s barem jednom dimenzijom, zatim, koji su korisnici stana, koje prostorije žele imati te imate li neku specifičnu želju. Ne bi bilo loše da pošaljete fotografije.

Napomena: Potrebno je sve mjere kontrolirati u naravi. Ne odgovaramo za eventualna odstupanja u odnosu na stvarno stanje. Za točne nacrte potrebno je izvršiti snimak postojećeg stanja. Ukoliko ste zadovoljni s rješenjem možete stupiti u kontakt s arhitektom radi ostvarivanja suradnje na projektu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije