25.02.2015. u 12:45

Vlasnica dvoipolsobnog stana željela je proširiti manju spavaću sobu kako bi u nju mogao stati veći krevet

Dvoipolsoban stan, površine 57,00 m2 vlasnica bi željela adaptirati da bude po mjeri za nju i njezinu majku.

Stan se sastoji od ulaznog prostora, kupaonice, blagovanja, kuhinje, dnevnog boravka, dvije spavaće sobe i lođe. Postojeće stanje ne zadovoljava njihove potrebe jer je sjeverna soba vrlo uska i duga te ostavlja vrlo malo prostora za blagovaonicu.

Korisnici bi željeli južnu spavaću sobu zadržati u sadašnjem stanju, a drugu je potrebno projektirati na način da je moguće smjestiti krevet širine 140cm.

Osim nedostataka koje je navela vlasnica, rekao bih da je stan pogrešno projektiran s premalom kuhinjom i nespretnim komunikacijama koje onemogućavaju funkcionalno korištenje stana.

Svi zidovi, osim onog između kuhinje i južne sobe, su pregradni te ih je potrebno rušiti kako bi se mogao organizirati relativno funkcionalan stan.

Foto: Ivan Frleta

Problem premale kuhinje i loše proporcije spavaće sobe sam rješio istom gestom. Zamjenom mjesta dnevnog boravka i sobe ostvario sam više prostora za kuhinju, a soba je dobila kvadratni obik i istočnu orijentaciju što je izuzetno važno. Isključivo sjeverna orijentacija je vrlo neugodna za spavaću sobu.

Foto: Ivan Frleta

U sobu se ulazi iz dnevnog boravka što nije najbolje rješenje, ali ipak znatno ugodnije nego da se ulazi iz blagovaonice kao do sada. Dnevni boravak i blagovanje čine jednu cjelinu i logično su povezani s kuhinjom koja je ostala na istom mjestu. Ulazni prostor i južna spavaća soba su doživjele minimalne promjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije