savjeti dizajnera

7 sjajnih ideja kojima ćete dnevnom boravku dati posve nov izgled

Lesnina
09.02.2021.
u 10:40

Vlasnici dnevnih boravaka, posebice manje kvadrature, također često zaboravljaju zidove, a riječ je o velikoj površini koju se može pametno iskoristiti

Ako tražite ideje za dnevni boravak, sigurno vam je cilj stvoriti ugodan prostor, a jedan od najjednostavnijih načina jest dodavanje nježnih pastelnih tonova. Osim ovog trika, pobrojali smo ih još sedam, prepisavši ih od dizajnera interijera kako biste izvukli najviše od svog prostora. Sjajna je stvar svakako činjenica da je ove godine glavni trend u uređenju neutralna paleta boja što bar malo olakšava uređenje dnevne sobe. Jer upravo kombinacija neutralnih boja čini prostor prostranijim i vedrijim.

Foto: Zara Home

Fantastično je i to što primjenom ovih savjeta neće biti potrebna velika ulaganja, samo promišljanje prostora. Ono što još valja spomenuti je i da svaki prostor ima svoje zakonitosti, ali čak i ako su neka arhitektonska rješenja u vašem dnevnom boravku pomalo čudna, dobra je vijest da se i njima može doskočiti. Vlasnici dnevnih boravaka, posebice manje kvadrature, također često zaboravljaju zidove, a riječ je o velikoj površini koju se može pametno iskoristiti.

Foto: pixabay

Birajte kombinirani namještaj

Glomazna sofa ili kutna garnitura može “pojesti” prostor dnevnog boravka, stoga se zapitajte biste li se jednako dobro snašli i s udobnim, ali daleko manje invazivnim dvosjedom? Manji dvosjedi odlični su za kombiniranje, a možete ih nadopuniti foteljicama i tabureima manjih dimenzija.

Pastelne nijanse

Naši trenutačni favoriti su pastelne nijanse ružičaste, blijedoplave i svijetle nijanse sive. Te će nijanse dnevnu sobu učiniti ugodnom za boravak, a neće je ni na koji način zatvoriti. Izbjegavajte sjajne bijele boje i umjesto njih odaberite one sa suptilnim zelenim tonom.

Foto: Promo fotografija

I pod se računa

Maksimalno iskoristite podni prostor održavajući ga što je moguće urednijim. Pa tako sve sitne dijelove i sitnice koje držite na podu stavite u košare koje ćete postaviti na zid. Jako atraktivno će izgledati pletene košare koje mogu podnijeti dosta težine. Ove su košarice izvrsne za brzo pospremanje igračaka, knjiga, časopisa.

Za male dnevne boravke

Ako imate malu dnevnu sobu, ono što nikada ne biste trebali raditi je natrpavanje previše namještaja. Umjesto toga odaberite kauč koji je proporcionalan veličini prostora, a ako vam je i dalje potrebno više sjedala, koristite stolce. Zauzet će daleko manje prostora od glomaznih fotelja i njima se lako može upravljati. Potražite skriveni namještaj, poput taburea koji se mogu staviti pod stol kad ih ne koristite.

Foto: screenshot/facebook

A što kažete na tapete?

Razmislite o zanimljivom dizajnu tapeta za dnevnu sobu. One će, makar na jednom zidu, odvući pozornost s malog prostora, dati mu prozračnost i vizualno ga povećati.

1/10

Multifunkcionalni komadi

Što se tiče malih dnevnih soba, višenamjenski komadi namještaja vaši su prijatelji. Primjerice stolić, koji je ujedno i kanta za odlaganje. Također možete uložiti u sjedalice s poklopcem ili čak u sofu sa spremištem ispod sjedala. Postavite zidna ogledala i namještaj s reflektirajućim površinama kako biste maksimalno povećali količinu prirodnog svjetla u dnevnoj sobi.

Lebdeće police

Otvorene zidne police, koje se često nazivaju i plutajućim, odličan su izbor za male prostore jer ne zauzimaju puno mjesta, a stvaraju dodatni prostor za skladištenje.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije