Hit

5 trendova koje Hrvati najviše vole u svojim domovima

Shutterestock
29.07.2022.
u 06:31

Industrijski stil, shabby chic, bijele kuhinje... imamo svoje omiljene trendove kojima smo vjerni godinama

Uređenje interijera, prije svega doma, mnogima od nas omiljena je disciplina. I, dokazuju to i sajmovi i saloni namještaja, Hrvati su prilično u trendu. Pobrojali smo pet najčešćih trendova koji se susreću u hrvatskim domovima.

Industrijski stil

Foto: Shutterstock

Posljednjih godina jako volimo industrijski stil i rado makar koketiramo s njim u vidu stolca, lampe, stola...u klasičnom prostoru. Oni hrabriji cijeli dom uredit će u tom, nekima hladnom stilu.

Bijele kuhinje

Foto: Shutterstock

I vrapci na grani znaju da najveći broj prodanih kuhinja u nas otpada na one bijele. Već su deset godina pri vrhu, a jedan od razloga je svakako taj što uvijek izgledaju moderne. Hrvatima su najomiljenije one u visokom sjaju.

Shabby Chic

Foto: Shutterstock

Ovaj stil, poznat po vintage komadima najviše vole žene pa često srećemo samačke stanove uređene u ovom stilu. Zanimljivo je pak, da se posljednjih godina elementi ovog romantičnog stila uspješno spajaju s robusnijim prostorima i da je sve popularniji stil koji podsjeća na život u drvenoj kolibi, s komadima namještaja i oblogama od prirodnog drveta.

Koketiranje s eklektikom

Znati spojiti nespojivo da izgleda odlično pravo je umjeće, stoga mnogi koji krenu uređivati dom u ovom stilu često zabrazde. A Hrvati baš vole eklektiku, volimo da ima puno svega, da se stvori atmosfera da ima boja... No, s ovim stilom uistinu valja biti oprezan jer lako može izazvati kontraefekt!

Klasika

Foto: screenshot/facebook

Kada govorimo o spavaćim sobama, tu volimo igrati na sigurno. Sobe su u pravilu jednostavno uređene, bez suvišnih detalja i stavka su na koji najmanje trošimo jer su im - vrata zatvorena i skrivene su od znatiželjnih pogleda. Najveći iskoraci vidljivi su na posteljini i prekrivačima!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije