na otvorenom

4 sjajne i povoljne ideje za uređenje malih balkona

H&M Home
31.03.2021.
u 09:48

Balkonska ograda neka posluži kao stalak za cvijeće i bilje, čime ćete uštedjeti na prostoru. Zbog izloženosti takvog cvijeća vjetru i suncu, birajte manje osjetljivo bilje

Mali balkoni često nisu iskorišteni na pravi način, a često služe i kao odlagalište svih onih stvari s kojima stanari ne znaju kamo bi. No, i takvi minijaturni balkoni mogu postati zelena oaza usred grada u kojoj možete uživati u svojim slobodnim trenucima.

Foto: H&M Home

Ovisno o željama i potrebama, mali balkon možete urediti umjetnom zelenom travom i različitim biljkama, što s obzirom na površinu, ne zahtijeva velika financijska ulaganja. Ako pak želite da balkon bude mjesto za opuštanje i uživanje na svježem zraku, poslužite se velikim jastucima za sjedenje, koji su dostupni u raznim bojama i veličinama. Bolji izbor od stolaca jest klupica, koja će uzeti znatno manje prostora, a kod odabira drugog namještaja svakako imajte na umu da mora biti dizajniran za manje prostore. Malo će mjesta zauzeti i visoki barski stol te stolci.

Foto: H&M Home

Balkonska ograda neka posluži kao stalak za cvijeće i bilje, čime ćete uštedjeti na prostoru. Zbog izloženosti takvog cvijeća vjetru i suncu, birajte manje osjetljivo bilje. Lončanice možete staviti i na kukice na zid i na taj način uštedjeti prostor ili neka vise sa stropa. Nikako ne zaboravite na odgovarajuću rasvjetu, koja će u večernjim satima dolaziti do izražaja i biti zadužena za romantični ugođaj.

Foto: H&M Home

U H&M Home proljetno-ljetnoj kolekciji puno su pažnje posvetili upravo uređenju malih balkona, a savjetuju ova 4 koraka:

1. Dodajte što više zelenila, pazite na visinu biljaka. Da biste na malom prostoru dobili iluziju većeg prostora ključno je složiti biljke ražličitih visina.

2. Birajte namještaj manjih dimenzija, po mogućnosti sklopiv kako biste ga mogli lako odložiti kad se ne koristi.

3. Dodajte ogledala - prostor će se doimati većim.

4. Birajte prirodne materijale, pazite da im pružite adekvatnu zaštitu, i obavezno dodajte boje!

Za svakodnevnu dozu inspiracije pratite nas na Instagramu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije