SAVJETI STRUČNJAKA

10 trikova kako učiniti hodnik privlačnim mjestom

hodnik
Foto: Thinkstock
19.09.2018.
u 08:30

Možda hodnici jesu najmanji dio stanova, ali ne moraju zato biti i stilski najzapušteniji

Hodnici su često kvadraturom zapostavljena mjesta u stanu u korist drugih soba, no važan su dio interijera. Uz to što ostavljaju prvi dojam na vaše goste, mogu biti korisni, praktični i lijepi. Treba ih samo dobro stilizirati i organizirati. Evo 10 trikova koje donosi Decoholic:

1. Hodnici su prostor s mnogo "prometa", stoga birajte namještaj s organizacijskim elementima u koje se može, na vidljivo mjesto, odložiti mnogo stvari koje vam mogu trebati prilikom ulaska ili izlaska iz kuće ili stana.

2. Ne ustručavajte se postaviti bilo kakvu vrstu sjedala u hodnik. Lijepo će izgledati, a na njemu ćete moći obuvati ili skidati cipele.

Foto: pixabay

3. Svjetlost je izrazito važna, osobito ako je riječ o malim hodnicima. Odaberite brojna i raznolika svjetlosna tijela, od podnih do zidnih lampi, plafonijera ili lampica koje se integriraju u strop...

4. U dužim hodnicima uvijek su dobrodošli tepisi "staze", no u tom slučaju namještaj bi mogao biti višak. Tepih ne mora ići cijelom duljinom hodnika i pripazite da ne otežava otvaranje vrata. Zgodna opcija je i bojom za drvo, ako je riječ o parketu, nacrtati tepih na podu. Bit će efektno!

5. Jedna mala komoda u hodniku, ukrašena lampom, okvirima sa slikama, nekim zgodnim posterom ili umjetninom na zidu iznad komode stvorit će dobar prvi dojam na vaše prijatelje.

Foto: Mirjana Mikulec

6. Postavite zrcalo na zid bočno od ulaznih vrata kako bi privuklo još svjetlosti u prostoriju, naravno, ako vrata imaju staklene dijelove. Po mogućnosti, neka zrcalo ima bijeli okvir. Učinak zrcala je i taj da daje dojam većeg prostora, ali valja odabrati zrcalo s dimenzijama prikladnima za vaš hodnik.

7. Ako se u hodniku nalazi i stubište, obojite ga u kakvu intenzivnu boju, poput tamnoplave ili boje vina. Ako ih još prelakirate sjajnim lakom, sakrit ćete eventualna oštećenja na stubama.

8. Ako je ulaz u vašu kuću ili stan toliko prostran i dug, zašto u njega ne biste stavili stol i stolce od punog, hrastovog drveta i na njega neki bogati svijećnjak? Za impresivni prvi dojam dobro će doći i bogati luster te upečatljivi tepih.

Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'

9. Ne zaboravite na kukice. One izgledaju sjajno na zidovima vertikalnog oblika. Koristite ih za vješanje kaputa i jakni, ali i platnenih vrećica, šešira, ključeva, šalova kapa ili pak dekora poput petrolejki...

10. Obojite zid u boju s jakim akcentom. "Zalijte" ga koraljno crvenom ili žutom bojom ili, alternativno, stavite tapetu s motivom prugica i impresionirajte goste čim zakorače u vaš stan.

>>10 dizajnerskih lekcija koje nas uče skandinavski interijeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije